SprucePoint Records

Studio på kristen grund. Vi tar dig från start till mål. Från inspelning till tryckning av din skiva. Allt som du behöver finns hos oss!

SprucePointRecords började som en hemmastudio där det kristna rockbandet SprucePoint skulle spela in sina egna låtar men jag (Clas "c1as" Knutsson) som är en av grundarna till rockbandet hade även fler tankar angående studion.

 

Visionen började redan när jag var 15 år och vi skulle fira nattvard för att sedan sjunga lovsång. Jag tyckte det lät såå falskt när alla klämde i allt de kunde och tänkte att Gud måste tycka det låter hemskt. Men då talade Gud tydligt för första gången in i mitt liv och Han sa: "De lovsjunger Mig, så här låter det i Mina öron". Så visade Gud ett filter som gick upp till himlen och det "hemska" som jag hörde blev plötsligt en änglakör i mina öron.

 

Gud lärde mig en riktig läxa att välsigna all musik som ärar Honom. Därför har jag byggt denna studio, för att ge alla kristna artister chansen att få ära Gud med deras musik. Det handlar inte om pengar för då skulle jag inte välja att enbart spela in musik med budskap. Du som kommer hit ska känna att Gud är närvarande när du musicerar. Jag struntar fullkomligt i vilken församling du tillhör eller din bakgrund. Huvudsaken är att din musik ärar Jesus och att du vill sprida Hans budskap genom det du gör!!

 

Så tveka inte att boka in dig till mig på studio@SprucePoint.se eller gå till kontakt på vår hemsida.

 

Välkommen till en studio i lantlig miljö och i fina lokaler från 1800-talets slut.

Inspelning

Oftast spelar jag in ett instrument i taget då vi är ute efter så hög kvalité som möjligt. Vi har möjlighet att spela in 20 separata kanaler samtidigt. Efter lång erfarenhet så har jag märkt att man tjänar på att spela in mycket via MIDI med bra plugins. Vi erbjuder både att spela in med mjukvaror och handinstrument men kommer att rekommenderar att man spelar in via MIDI då vi har mjukvaror som är i absolut världsklass. Studion består utav ett mickbås, replokal och kontrollrum som är korrekt akusterat. Studion har de flesta huvudintrument och kan lånas under inspelning. Men önskar man ett visst sound så får man ta med sitt instrument / förstärkare.

 

Vad erbjuder vi?

Tanken med det jag gör förutom att sprida glatt budskap är att du ska endast behöva mig för att släppa din musik. Jag erbjuder hela kittet, från att spela in din idé till att släppa ditt mästerverk till ett billigt pris, alla ska ha råd med att sprida Guds ord genom musik. Jag hjälper dig även med att komma ut med din musik och fixa de koder som behövs för att du ska få pengar när din musik spelas.

 

Spela in

Ingen förkunskap behövs. Om du behöver hjälp att forma din låt och spela in instrument till din låt så står jag gärna till ditt förfogande. Om du vill ha mer avancerade inspelningar så kan jag anlita studiomusiker till ett rimligt pris.

 

Mixar

Jag hjälper dig med smådetaljer och fixar så allt är efter dina önskamål såsom reverb, kompressor, eko med mycket mera.

 

Mastrar

Jag har ett korrektakusterat rum att mastra i så du slipper obehagliga överraskningar i dina låtar. Vi lägger på filter m.m. Vi har plugins i världsklass.

 

Släppa skiva och tryckning av skivan

Ja till och med det. Vi trycker i småexemplar upp till 50 skivor. Jämfört med våra konkurrenter så erbjuder vi att trycka enstaka exemplar så man slipper ha skivor hemma som samlar damm. Då ingår det tryckning på skiva och booklet (max 4sidor). Har du dessutom spelat in din musik i min studio som du ska trycka hos mig så får du såklart rabattpris.

De digitala affärerna jag kan få ut din musik på är:

Spotify, iTunes, AppleMusic, Deezer, Tidal, AmazonMusic, Rhapsody, eMusic, rDio, MixRadio, 7 didital, simfy, beatportplay, junodownload & 24/7

 

Musikvideo

Yes, vi erbjuder även att du skall kunna spela in en egen musikvideo till låten du har producerat hos oss. Såklart i HD / 4K. Live filmning + streamas live kan också erbjudas. Vi har kontakter med filmbranchen och eget filmteam så hör av er om ni har intresse av att spela in ditt framförande live eller till och med spela live på webben.

 

Utrustning

Studion består av ett sångbås, replokal och kontrollrum som är korrekt akusterat för bästa mixning. Vi har de allra flesta instrument och de kan lånas när man spelar in, men önskar man ett unikt sound som man älskar så kan det vara bra att medtaga detta. Om du inte kan spela något instrument så erbjuder jag studiomusiker som gärna ställer upp till ditt förfogande till ett rimligt pris.

 

 

Välkommen till en studio i lantlig miljö och i fina lokaler från 1800-talets slut.

PRISER

 

Bas priset: Vid mixning, mastering eller en stor mulitkanalsinspelning debiteras priset per påbörjad timme á 149:-

 

Pris för en låt är 1499:-

 

Om du vill spela in en fullängdare eller EP så är det offert som gäller, det vill säga att vi diskuterar fram ett paketpris så båda du/ni och jag känner oss nöjda. Det kan ju hända att du/ni inte spelar själva så många instrument och behöver hjälp med detta, jag är inte omöjlig utan ordnar det mesta.

Ingenstans i Norrland kan du få så billigt pris för att få en sådan bra ljudkvalla.

 

Tryckning av skiva

Analogt:

Jag hjälper dig/er att trycka skivan och att släppa skivan digitalt + analogt (vanlig skiva). Jag ordnar ISRC-koder och UPC/EAN koder som du behöver för din skiva..

Pris för tryckning av skiva är 29:- per skiva. Då ingår 8 färgstryck på cd och 2sidors booklet. Eller 35:- kr per skiva för 8färgtryck fast med 4 sidors booklet. Det som skiljer mig från andra konkurrenter är att jag trycker endast enstaka exemplar och inte stora mängder (jag trycker max 50 skivor åt gången) På så sätt slipper du ha massor av cd:s hemma som bara ligger och dammar om man inte får sålt dom.

 

Digitalt:

Jag hjälper dig att få ut dina låtar på ex Spotify, iTunes, GooglePlay och AppleMusic m.m. Då är priset från 149:-, beroende på hur många låtar du ska släppa och hur länge du vill ha dem ute på nätet.

 

Musikvideo

Vi har även kontakter inom filmbranschen så önskas en musikvideo i Full HD så kan vi diskutera fram en lösning även på detta. Det är offert som gäller på musikvideo. Eller om du vill bli filmad när du spelar live och spela in / steama så kan även detta ordnas av filmteam.

 

FAQ

Vi respekterar varandra även om vi har olika åsikter. Vi följer de regler som är uppsatta i studion. I SprucePoint Studion så spelar vi in kristen musik som ärar Jesus, om inget annat har sagts.

 

 

Alla priser är exklusive moms

Studion & ljud hyrs alltid ut med tekniker.

Godkänd för F-skatt genom Frilans Finans, vi skickar faktura efter genomfört jobb

REVIDERAD 2016

STUDIO SOM LÅTER JESUS VARA I CENTRUM AV MUSIKEN

Här är några av våra artister som har använt sig av vår studio. Klicka på artisten för att komma till deras sida.